Ce este extragerea datelor și cum poate fi de ajutor afacerii tale

În prezent, datele au devenit din ce în ce mai accesibile pentru companii și joacă un rol esențial în stimularea succesului în afaceri. Desigur, pentru a dobândi noi perspective asupra acestora, companiile dețin acum de o mulțime de soluții pentru extragerea datelor. Știai că luarea deciziilor bazate pe date poate ajuta companiile să-și crească productivitatea cu aproximativ 6%? Acest lucru evidențiază potențialul imens pe care companiile îl pot pierde din cauza lipsei de acces la datele potrivite în momentul potrivit. Aici intervine extragerea datelor, care îți permite să extragi informații semnificative din diverse surse și formate precum documente pdf, imagini, baze de date și nu numai. Pentru ca acest proces să fie posibil este nevoie de anumite instrumente precum un scanner CI, care să vină în ajutorul angajaților tăi, în scoaterea și organizarea datelor – totul în mod simplu și ușor. Dacă nu știi încă ce este extragerea datelor, dar și cum poate să îți fie de ajutor dacă ești antreprenor, specialiștii ID Scanner au dezvoltat acest subiect în cele ce urmează. 

Ce este extragerea datelor

Extragerea datelor este procesul de preluare sau colectare a datelor dintr-o sursă sau dintr-o varietate de surse. După extracție, procesare și organizare, companiile pot folosi datele în numeroase scopuri de afaceri. Internetul a făcut ca procesul de colectare și obținere a datelor să fie mai viabil decât oricând și există numeroase baze de date și soluții software analitice pe care companiile le folosesc pentru a înțelege datele lor. Companiile pot profita de disponibilitatea datelor și de diverse instrumente de extragere a datelor, pentru a ajunge la clienți noi, a-și îmbunătăți procesele de producție, a anticipa tendințele de vânzări și a îmbunătăți serviciile pentru clienți. Un bun exemplu în acest sens este un instrument de extragere date din cărțile de identitate, care poate prelua și organiza datele în doar câteva secunde, simplificând o mare parte din procesele interne.

Diferite tipuri de date

Primul pas către utilizarea datelor pentru a îți îmbunătăți procesele de afaceri este să înțelegi de ce tip de date ai nevoie și să găsești modalități de a le aduna sau de a le accesa. Câteva dintre cele mai comune tipuri de date pe care companiile le extrag și le analizează pentru a-și îmbunătăți procesele de afaceri și eficiența sunt:

  • Datele clienților

Datele clienților pot fi extrase și utilizate în diverse moduri – de la înregistrarea acestora pentru a desfășura anumite activități și până la analiza lor pentru a obține informații utile în procesele de marketing. Prin utilizarea datelor, companiile pot crește vânzările, pot îmbunătăți serviciile pentru clienți, ajunge la noi audiențe, câștiga timp și crește eficiența. Datele clienților ar putea include numele și detaliile de contact ale clienților actuali sau potențiali, istoricul și tendințele achizițiilor, activitatea pe rețelele sociale sau utilizarea site-ului web. Pentru colectarea datelor personale, de ajutor este ID Scanner, care poate extrage datele din cărțile de identitate, pașapoarte și permise auto, doar prin scanarea unei imagini. Astfel, poți salva timp prețios și poți oferi angajaților tăi ocazia de a fi mai productivi.

  • Date financiare

Monitorizarea datelor financiare poate fi esențială pentru succesul unei afaceri. Datele financiare pot fi disponibile în mai multe forme și pot include cifre de vânzări, costuri de achiziție și înregistrări ale tranzacțiilor, date privind prețurile sau date privind marja de profit. Analiza datelor financiare poate ajuta companiile să își revizuiască performanța, să planifice pentru viitor și să-și îmbunătățească practicile și eficiența.

  • Datele privind performanța sarcinii 

Acest tip de date se referă la monitorizarea proceselor și pot fi de ajutor în identificarea punctelor slabe ale modalităților de lucru, respectiv în îmbunătățirea rezultatelor companiei. Ele pot include feedback cu privire la logistica și procesele companiei, cum ar fi procesele de onboarding, completarea contractelor sau actualizarea datelor. Spitalele și serviciile de asistență medicală tind să utilizeze acest tip de date pentru a-și îmbunătăți performanța și pentru a economisi timp. O aplicație de extragere date precum ID Scanner poate crește semnificativ performanța, eliminând eroarea umană și salvând resurse prețioase.

Cum poate fi de ajutor afacerii tale

Există numeroase avantaje pe care extragerea de date le poate aduce afacerii tale. Construirea unui loc de muncă eficient aduce beneficii atât angajaților, cât și organizației tale. Poți elimina pașii care nu sunt necesari și reduce sarcinile obositoare, creând un spațiu în care angajații tăi să își dezvolte abilitățile și cunoștințele. Atunci când angajații se pot dezvolta și pot lucra eficient, rezultatele nu vor întârzia să apară! În plus, instrumentele de extragere date pot colecta și sorta informații mai eficient decât oamenii, astfel încât acestea vor permite o utilizare mai rapidă, oferindu-ți un avans în ceea ce privește termenele limită. Totodată, eroarea umană, care poate cauza întârzieri sau alte probleme în realizarea proceselor, va fi eliminată.

Investiția inițială într-un pachet de extragere a datelor poate părea intimidantă, dar te poate ajuta să economisești pe termen lung sume semnificative.  Numeroase studii au arătat că angajații petrec până la 8 ore pe săptămână, echivalentul a peste 10 săptămâni anual, pentru sarcini precum extragerea și analiza datelor. Automatizarea extragerii datelor timp care ar putea fi alocat unor activități apreciate mai mult de angajați. Astfel, vei putea salva resurse importante investind într-o aplicație de extragere date.

Extragerea datelor este extrem de utilă pentru orice afacere, indiferent de industrie sau de dimensiunea acesteia. Utilizând instrumentele potrivite poți salva resurse prețioase, dar și crește productivitatea, care în timp, vor duce la creșterea profitului. Încearcă o soluție de extragere date precum ID Scanner și bucură-te de beneficiile pe care acesta le aduce. Dacă vrei să vezi cum funcționează acesta, poți încerca versiunea DEMO chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *